Wat is het verschil tussen fabricage en frame

Fietsonderdelen kopen

De vorm van het frame en het constructiemateriaal zijn vaak de bepalende factoren van een fiets, de vorm van het frame is het gemakkelijkst te begrijpen als je het bekijkt als het vouwen van een krant, hoe meer vouwen er worden gemaakt om variaties in de lijnen in het papier op te vullen, hoe meer de vorm van het papier verandert. De verschillende vormen van staal en framebuizen kunnen de duurste en structureel en esthetisch zwakste onderdelen van de fiets zijn en de enige manier om de prestaties te verbeteren zou zijn sterkere frames te bouwen en te monteren. Als er geen structureel verschil is in sterkte of sterktegraad tussen een stalen buis die gelijk is in doorsnede en een typische carbon framebuis met een identieke sterkteactiviteit, zal dezelfde belasting exact hetzelfde effect hebben op de carbon buis.

Als de vorm van het frame is veranderd van de standaardfiets met vlakke bodem naar de racefiets met hoge spoorbreedte, zullen de mountainbikes per definitie een hogere spoorbreedte en een hogere spoorindex hebben, wat betekent dat ze allemaal dezelfde wiellengte zullen hebben. Diezelfde wiellengtes hangen ook af van de wielvorm die zo geconstrueerd is.

Zie het voor je alsof je een fiets maakt voor ieders maat, maar in plaats van één maat voor elke persoon, heb je verschillende maten voor alle schoenmaten, heupmaten en achterlengtes. Dezelfde wielmaat; dezelfde schokbreker, vorkbladen en stuurpen. De fabrikanten van e-bike apparatuur hebben weinig of geen ervaring met het maken van frames voor dit soort multi-size toepassingen. Ze kunnen niet dezelfde pijlen, triggers, ketting, stuur en wiel gebruiken om ieders fiets te maken. Om dit te doen zou een herontwerp van het gehele ebike bouwproces nodig zijn.

Deze blogpost gaat niet over schuldigen aanwijzen of met de vinger wijzen. Uiteindelijk zijn alle onderdelen van een frame, inclusief het schuim, de stalen framebuizen, het wiel, de bagagedrager, de vork en de stuurpen, duur. Zo moet het zijn, of je het nu wilt of niet. Hoewel er aan engineering wordt gedaan om de kosten te drukken, zijn de kosten een intrinsiek onderdeel van het idee van een ebike. Het is moeilijk te rechtvaardigen dat er een handrem op een ebike zit, omdat dat niet nodig is, omdat het ruimte inneemt en gewicht toevoegt, en omdat er aluminium buizen voor worden gebruikt. Als het frame met de hand zou worden gemaakt volgens de meest elementaire Hindu bouwtechnieken,. zou je koolstofvezel componenten snijden zoals de koolstofvezel waar het stuur van is gemaakt. Je zou geld uitgeven aan de handvatten, schuine kanten, klinknagels en ontelbare andere hulpstukken die de kwaliteit aanzienlijk compromitteren. Het enige dat de e-bike echt geweldig maakt is dat het eenvoudig is. Hij is zeer goedkoop. Het rijdt goed en bespaart kosten in het proces. De ontwerper van de ebike had niet de tijd, de middelen, de stijve armen, of de tijd om te voelen en te bekijken hoe het eruit zou zien zonder de fietsonderdelen. Een echte fiets zal super strakke lijnen hebben met in de VS gemaakte onderdelen en nooit gekocht van andere landen. Aftermarket winkelen voor ebike-onderdelen zou zijn zoals het is voor zowat alles. Zelfs in zijn stoutste dromen had Andy Parker geen ontwerpen kunnen bedenken die er het beste uit zouden zien en die qua prestaties zouden overeenkomen met de spiegelgedachten van een echte vintage fiets.

Lees meer:
inkoop en verkoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *